Mandulás avokádópuding
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1 kanál méz
- kevés (aprított) mandula
- 1 db (érett) avokádó
Elkészítés
Turmixoljuk össze az avokádót, a tejet és a mézet, majd szórjuk meg mandulával.
Bulgurfasírt spenótos bulgurkörettel, párolt hagymával
Spenótos bulgur:
- pár csipet só
- 10 dkg bulgur
- 25 dkg spenótlevél
- dél doboz paradicsomkonzerv
- 2 db lila hagyma
- pár csipet őrölt bors
- 2-3 evőkanál olaj
Fasírt:
- 1-2 csipet só
- 5 dkg bulgur
- 1 kiskanál őrölt római kömény
- fél citrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 1 kiskanál bazsalikom
- 1 db lila hagyma
- 1 csipet őrölt bors
- fél kiskanál kakukkfű
- sütéshez olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg darált pulykahús
Elkészítés
Kétszeres mennyiségű vízben főzzük puhára a bulgurt (a köret mennyiségével együtt). Mossuk meg a spenótot, a szárát vágjuk le, és egy kanál olajon pároljuk meg. A darált húshoz adjunk 5 kanál főtt bulgurt. Dolgozzuk össze a fűszerekkel, az apróra vágott hagymával, az összezúzott fokhagymával és a citrom lereszelt héjával. Formázzunk belőle gombócokat, és ujjnyi olajban minkét oldalát süssük aranybarnára.
A körethez a párolt spenótot keverjük össze a főtt bulgurral. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, és főzzük össze. Ízesítsük sóval, borssal. A hagymát szeleteljük fel, és egy kanál olajon pároljuk meg. Tálaljuk a spenóttal együtt.
Hagymás-sörös csirke zöld salátával
Hozzávalók 4 személyre:
- ízesítéshez só
- 6 gerezd fokhagyma
- ízesítéshez őrölt bors
- 4 fej lila hagyma
- 1 db (bio) citrom
- 10 levél zsálya
- 4 db csirkecomb
- 5 dl sör
Saláta:
- ízesítéshez só
- ízesítéshez őrölt bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 10 db (koktél) paradicsom
- 1 evőkanál balzsamecet
- fél fej jégsaláta
Elkészítés
A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk papírtörlővel, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A megpucolt hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk, és egy tűzálló tál aljára tesszük. A fokhagymákat megpucoljuk, szintén a tál aljára terítjük. A combokat a hagymára fektetjük, a citromot karikákra vágjuk, majd a zsályalevelekkel együtt a csirkecombokra szórjuk. Ráöntjük a sört, alufóliával szorosan lefedjük, és 200 °C fokon 45 percet sütjük. Ha a csirkecombok megpuhultak, levehetjük a fóliát, hogy színt kapjon a hús, és elpárologjon a maradék sör. A salátaöntethez a sót feloldjuk a balzsamecetben, borsozzuk, majd vékony csíkban hozzáadjuk az olajat is, közben folyamatosan keverjük. A jégsalátát megmossuk, a paradicsomokat negyedbe vágjuk, összekeverjük az öntettel, és már tálaljuk is a csirkéhez.
Korábbi hétvégi menütippek az NLCafén:
- Ráérős receptek ínyenceknek
- Reggeli, ebéd, vacsora – gyors és könnyű receptek hétvégére
- A hétvége menüje: káposztás hamburger és az igazi kenyérlángos