Kókuszos amerikai palacsinta, áfonyaöntettel
Hozzávalók:
- 100 g liszt
- öntethez cukor
- 2 db tojás
- 1 kiskanál sütőpor
- 250 ml kókusztej
- 100 g kókuszreszelék
- 30 g (olvasztott) margarin
- öntethez áfonya
- 1 evőkanál barnacukor
Elkészítés
Keverjük össze a hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a kókuszreszeléket, a tojást, a barna cukrot, a megolvasztott vajat és a kókusztejet. Palacsintasütőben kevés vajon süssünk belőle lepényeket. (Nagyjából egy evőkanálnyi tészta egy lepény.) Tálaláskor szórjuk meg porcukorral! Az öntethez forraljunk fel 2-3 evőkanál áfonyát 2 evőkanál cukorral és egy evőkanál vízzel. Lehűtve öntsük a palacsintákra.
Spenótos túróval töltött csőtészta
Hozzávalók:
- só
- 1,5 dl paradicsomszósz
- 100 g felszeletelt mozzarella
- 200 g spenótlevél
- szerecsendió
- oregánó
- bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 150 g túró
- 12 db canelloni cső tészta
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát kevés olajon párold meg, dobd hozzá a fokhagymát és add hozzá a spenótot. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. Amikor megpárolódott, keverd össze túróval és egy egész tojással. A canelloni óriáscsőtésztákat töltsd meg a túrós-spenótos masszával, és fektesd szorosan egymás mellé egy hőálló jénai tálba, és locsold meg paradicsomszósszal.
A paradicsomszószt fűszerezd csipetnyi sóval, borssal, oregánóval, és így kend a tésztákra. Önts alá fél deci vegetával ízesített vizet, és lefedve, a sütőbe téve kezdd el párolni. Húszperces sütés után fedd be a tésztát a mozzarellaszeletekkel, és süsd addig, amíg a sajt rápirul.
Tipp:
A canelloni csőtészta sós palacsintával is helyettesíthető. Ebben az esetben a palacsintát ki kell sütni, és a spenótos-túrós töltelékkel megkenni. Tekerd fel, fektesd szorosan egymás mellé elhelyezve egy tálba téve, és kend meg paradicsomszósszal. Borítsd be a sajtszeletekkel, és süsd húsz percig.
A tésztát helyettesítheted lasagnelapokkal is, csak akkor a tésztát forrásban levő vízben 4-5 percnyi főzéssel puhítani kell
Reteksaláta zellerrel
Hozzávalók:
- 1 db szárzeller
- fél db citrom leve
- 1 db retek
- fél db jégcsapretek
Elkészítés
A szárzellert vágjuk fel félhold formára, majd ujjnyi vízben pároljuk 2-3 percig. Szűrjük le, és amikor kihűlt, keverjük össze a gyufaszálra vágott jégcsapretekkel, és a vékonyan felszeletelt hónapos retekkel. Keverjünk hozzá fél mokkáskanál sót és fél citrom levét. Hagyjuk állni, majd kis idő múlva levét nyomkodjuk ki.
További receptek az NLCafén:
- Gyors és finom: reggeli húskrém
- Időspórolás a konyhában: előre összekészíthető ebédek
- Gyors vacsora: fűszeres sült csirke