Befőzés: ennél nincs egyszerűbben elkészíthető eperlekvár

nlc | 2015. Május 24.
Ennél egyszerűbben, gyorsabban lehetetlen lekvárt főzni. Próbáld ki atombiztos, elronthatatlan receptünket.

Ha még soha nem főztél lekvárt, vagy időhiányban szenvedsz, akkor éppen itt a legjobb lehetőség, hogy kipróbáld ezt az elronthatatlan eperlekvárreceptet. Gyors, könnyű, mégis nagyon finom.

Hozzávalók a legegyszerűbb eperlekvárhoz

1,5 kg friss eper és 1 csomag (50 dkg) befőzőcukor

Az első lépés a befőzéshez, hogy 3-4 közepes méretű befőttes üveget alaposan mosogasd el, még jobb, ha forró vízben 10 percen át kifőzöd. Ha elkészültél, tedd félre, hagyd kihűlni.

Mosd meg az epret, szedd le a zöld leveleket is. A nagyobb szemeket félbe vagy négybe is darabolhatod. Tedd föl lassú tűzre főni nagyobb edényben. A gyümölcs bőven ereszt levet, hagyd óvatosan rotyogni, időnként keverd meg. A forrástól számított fél óra elteltével add hozzá a befőzőcukrot, keverd addig, amíg teljesen feloldódik (néhány perc). Az elkészült eperlekvárral töltsd meg az üvegeket, jól zárd rá a kupakot, fordítsd fejre néhány percig.

És máris elkészültél. Ha kihűlt, akár meg is kóstolhatod a gyors és egyszerű eperlekvárodat.

További cikkek lekvár témában az NLC-n:

Fotó: Pinterest

Exit mobile version