Gasztro

Koronás Befőzőcukor – A legegyszerűbb út a gyümölcstől a lekvárig

A gyümölcsimádók nagyon nagy örömére idén igazi gyümölcsözön várható a kedvező időjárásnak köszönhetően.
Koronás Befőzőcukor - A legegyszerűbb út a gyümölcstől a lekvárig

A gyümölcsöket most nem csak önmagukban vagy süteményekbe használhatjuk fel bőségesen, hanem lehetőség lesz arra is, hogy ízüket üvegbe zárva megőrizzük télre is. A kedvező gyümölcsárak mellett, a lekvárkészítést gyerekjátékká varázsoló Koronás Befőzőcukor termékek garantálják, hogy idén minden éléskamrában lesz egy-egy üveg fenséges házi lekvár.

Érdemes bátran kísérletezni az ízekkel! A közkedvelt gyümölcsöket akár egymással kombinálva, akár fűszerezve vagy egy kevés alkohollal megbolondítva igazán különleges lekvárt kaphatunk. Sokan nem is gondolják, milyen különleges lekvár készíthető olyan gyümölcsökből, mint a banán, kivi, vagy akár az ananász.

Koronás Befőzőcukor - A legegyszerűbb út a gyümölcstől a lekvárig

Ha bizonytalanok vagyunk, milyen gyümölcspárosítások a nyerők, vagy az egyes fűszerek, mint gyömbér, fahéj, rozmaring, melyik gyümölcshöz illenek, böngésszük át azenlekvarom.hu weboldal receptjeit. Itt csaknem 40-féle gyümölcsből készült lekvár receptje, és az elkészítéseket bemutató videók segítenek eligazodni a lekvárok világában.

Sokunkban még él az emlék az órákon át tartó lekvárfőzésről nagymamáink konyhájában, és szinte érezzük a Nagyi lekvárjának ízét, illatát. Most itt az alkalom, hogy kicsit újítva, gyorsabban és egyszerűbben, de a régi szokást megőrizve elkészítsük a családunk kedvenc házi lekvárját.

Koronás Befőzőcukor - A legegyszerűbb út a gyümölcstől a lekvárig

Vegyük meg a hozzávalókat (gyümölcs és Koronás Befőzőcukor), válasszunk egy pár szép üveget, öntsük bele az igazán élénk színű lekvárunkat, tervezzünk rá saját magunk matricát, és szépen sorba tegyük fel kamránk polcára. Rövid időn belül rá kell majd jönnünk, hogy kevés lekvárt készítettünk…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top