Szereted a virslit, de már unod a mustáros verziót? Kísérletezz bátran, mert az egyik legjobban kombinálható összetevő, és rengeteg ételt feldobhatsz vele!
Virslis-krumplis golyók: fasírt helyett
Miközben a meghámozott, kockára vágott krumplit puhára főzzük, a felszeletelt virslit kevés olajon megpirítjuk. Ha a krumpli megfőtt, krumplinyomóval összenyomjuk és miután kihűlt, hozzáadunk sajtot, apróra vágott petrezselymet, tojássárgáját és a virslit, majd fűszerezzük. A masszából gombócokat formálunk, bepanírozzuk, és bő olajban kisütjük. A végeredmény mosolygós arcokat garantál. A pontos receptet itt találod.
Virslis tésztasaláta: frissítő nyári ebéd
A tésztát megfőzzük és melegen tartjuk, miközben a kockára vágott virslit olívaolajon megpirítjuk, majd fokhagymával, borsikafűvel fűszerezzük. Uborkát, paprikát és lila hagymát apróra vágunk, hozzáadjuk a megfőtt tésztát és a virslit, majd fűszeres tejfölös-mustáros-majonézes mártásba keverjük, és friss petrezselyemmel díszítjük. Fogyasztás előtt ajánlott a hűtőben egy órát pihentetni. A receptért katt ide.
Szalámis-sonkás-virslis rolád sajttal: a virsli újraértelmezése
Ez a rolád garantáltan megéri a ráfordított időt és energiát: a kelt tésztát osszuk négy felé és nyújtsuk ki, majd az egyik részére szalámiszeleteket, a másikra sonkát, a harmadikra olvasztott sajtot tegyünk és tekerjük fel. Az utolsó tésztára helyezzük rá az előzőleg elkészített tekercseket, melyek közé tegyünk virslit és az egészet tekerjük fel, majd pihentetés után reszelt sajttal szórjuk meg és tegyük be a sütőbe 45 percre. Ha kedvet kaptál az elkészítéshez, a receptet itt leled.