Gyors vacsora: Mediterrán egytálétel
Hozzávalók:
- 1-2 csipet só
- 3+2 ek. olívaolaj
- 3-4 fej lila hagyma
- 3 ek. balzsamecet
- 2 ek. méz
- 4-6 db kisebb grill/fehér kolbász
- 3 db kaliforniai paprika
- 30-40 dkg koktélparadicsom
Elkészítés
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy kisebb tepsit/sütőtálat.
2. A lila hagymát negyedekre vágjuk, a kaliforniai paprikát kimagozzuk és feldaraboljuk, a koktélparadicsomokat félbevágjuk.
3. A lila hagymát és a kaliforniai paprikát a tepsibe tesszük, meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal és a balzsamecettel, megsózzuk és kb. 15 percig sütjük.
4. Közben egy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat, majd közepesnél kicsit magasabb lángon megpirítjuk a kolbászokat.
5. Ha letelt a 15 perc, a tepsibe szórjuk a félbevágott koktélparadicsomokat és tovább sütjük, majd kb. 10 perc elteltével hozzáadjuk az elősütött kolbászokat is és így mindent együtt sütünk még negyed óráig.
6. Ha kész, friss kenyérrel vagy pitával tálaljuk.
Még több gyors vacsora az NLCafé-n:
- Sült spagetti csirkével és zöldségekkel
- Snidlinges túrókrémmel töltött pogácsa
- Tortillatekercs
- Fish and chips