Grillezett zöldségek
Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 2 paprika
- 1 padlizsán
- 2 cukkini
Hozzávalók a páchoz:
- 1 ek. reszelt vöröshagyma
- 1 gerezd (aprított) fokhagyma
- só, bors
- fél tk. kakukkfű
- 2 dl olívaolaj
- fél tk. bazsalikom
- fél tk. pirospaprika
- 4 ek. citromlé
Elkészítés
A zöldségeket megmossuk és hosszanti szeletekre vágjuk. Az érettebb padlizsánt feldolgozás előtt besózzuk, hogy keserű levét kidobja, és nagyságuktól függően 20 percig állni hagyjuk őket, majd lecsepegtetjük.
Összekeverjük a pác összes hozzávalóját. A zöldségeket bepácoljuk és 1 órára félretesszük. Közepes hőmérsékletű szén felett a zöldségeket 10 percig sütjük, közben a páclével kenegetjük. A sárgarépákat folyamatosan forgatva sütjük grillen addig, amíg a megpuhulnak. A grillezett zöldségeket ropogós kenyérrel vagy bagettel kínáljuk.