Gyors vacsora: virslis-hagymás lángos

nlc | 2015. Június 17.
Lángostésztába csomagolt virsliről hallottatok már? Most megmutatjuk, hogy készül!

Virslis-hagymás lángos

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl víz
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 1,5 dl tej
  • sütéshez + 3 ek. olaj
  • 3 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 csipet + ízesítéshez só
  • 1 ek. cukor
  • 10 (kettévágott) virsli
Kategóriavacsora
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Langyosítsuk meg a tejet és a vizet, morzsoljuk bele az élesztőt, a cukrot és egy evőkanál lisztet, majd hagyjuk felfutni kb. 15 perc alatt.

A lisztet, a sót és a tojást tegyük egy tálba, és a kovásszal gyúrjuk tésztává. A tésztát jól dagasszuk ki (lehetőleg kézzel), majd a félórás pihentetés-kelesztés után a dagasztást ismételjük meg. A felaprított hagymát a forró olajon pirítsuk meg, tegyük rá a sűrített paradicsomot, a sót, a borsot, egy fél evőkanál liszttel sűrítsük be, majd hagyjuk langyosra hűlni.

A tésztát lisztezett deszkán óvatosan nyújtsuk ki, vágjuk négyzetekre, 2 fél virslit helyezzünk bele, illetve rakjunk bele 1-1 kanállal a hagymás szaftból. Tojással kenjük meg a tészta széleit, és hajtsuk félbe. Forró olajban süssük ki. 

 Még több gyors vacsora recept az NLC-n:

Exit mobile version