Gasztro

Gyors tipp vacsira – 30 perc alatt kész!

Nem kell több, mint 30 perc, és máris ott a gőzölgő, egészséges és alakbarát vacsora az asztalon. Utána pedig egy kis csokis finomságot igazán megengedhetünk magunknak.

Gyors tipp vacsira – 30 perc alatt kész!Spenótos csicseriborsó-saláta brindzával

Hozzávalók:
● 400 ml csicseriborsó-konzerv
● 10 dkg bébispenót
● 3 dkg vaj
● 4 gerezd sült fokhagyma
● só
● frissen őrölt bors
● 10 dkg brindza
● 1 dl olaj
● 2 ek citromlé

Elkészítése:
A fokhagymát gerezdekre szedjük és 150 fokos sütőben 20 percig sütjük. Miután a fokhagyma krémessé vált, 1 dl olívaolajjal és a citromlével összeturmixoljuk. A csicseriborsót lecsepegtetjük. A spenótot lobogó vízbe dobjuk, majd leszűrjük, ezután olvasztott vajon 1 percig pároljuk.  A csicseriborsóval összeforgatjuk a spenótot, majd elkeverjük velük az öntetet, végül brindzát morzsolunk rá.
https://nlc.hu/gasztro/20130208/salata-tel-vacsora-recept/

Gyors tipp vacsira – 30 perc alatt kész!Töltött padlizsán

Hozzávalók:
● 4 kisebb padlizsán
● 40 dkg paradicsom
● 20 dkg feta sajt
● 2 szál friss bazsalikom
● olívaolaj
● 5 dkg fenyőmag
● 1 ek fehérborecet

Elkészítése:
A padlizsánok szárát levágjuk, és hosszában négy helyen bevágjuk a héját. Forró sütőben, grillen vagy bő, forró olajban puhára sütjük. Miután kissé kihűltek, az egyik bevágásnál benyúlunk a húsba, és csónak alakúra formázzuk. (Ha így, egyben sütjük a padlizsánt, marad tartása, és jut a húsából is bőven.) Míg a padlizsán sül, a paradicsomsalátához a paradicsomot és a fetát kockákra vágjuk, és tálba tesszük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott bazsalikomot és a pirított fenyőmagot. Ízesítjük citromlével, olívaolajjal, csipet sóval, összekeverjük, és a padlizsánokba töltjük.

https://nlc.hu/gasztro/20100702/konnyu_vacsora_toltott_padlizsan/

Gyors tipp vacsira – 30 perc alatt kész!Csokis keksz

Hozzávalók 15-20 db-hoz:
● 7 dkg vaj
● 20 dkg étcsokoládé
● 10 dkg cukor
● 2 db tojás
● 7 dkg darált mandula
● 1 mokkáskanál szódabikarbóna
● 10 dkg étcsokoládé apróra vágva

Elkészítése:
A vajat, a 20 dkg étcsokoládét és a cukrot egy lábasban közepes lángon összeolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és pár percig hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és elkeverjük, majd a mandulát, a sütőport és az apróra vágott 10 dkg étcsokoládét is hozzákeverjük. A masszát hűlni hagyjuk, ha már nem meleg a lábas, hűtőbe rakjuk (akár 1 éjszakára is). Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A megdermedt masszából diónyi golyókat formázunk, a tepsire helyezzük, és tenyérrel vagy egy pohár talpával kilapítjuk. Sütőbe toljuk, és 12 percig sütjük, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
https://nlc.hu/gasztro/20131015/glutenmentes-recept-keksz-edesseg/

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy minden nap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top