Bár az időjárás ma éppen nem alkalmas a grillezésre, bográcsozásra, hétvégén talán már újra elővehetjük a bográcsfelszerelést.
Harcsakrémhalászlé Bodrogi Gyulától
Hozzávalók:
- 3 fej vöröshagyma
- 35 dkg harcsafilé
- 25 dkg haltej
- 2-3 db törpeharcsa
- 20 dkg keszeg
- 1 tk. (krém) erőspaprika
- 10 dkg libazsír
- 1 db (fej) ponty
- fél citrom
- 3 ek. fűszerpaprika
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- só, bors
- 20 dkg harcsagerinccsont
Elkészítés
Az alaplé készítéséhez a bográcsba teszünk 10 deka libazsírt, 3 fej félfőre vágott vöröshagymát, 2 darab kicsumázott paprikát és 2 paradicsomot. Ezután jöhetnek a halak, egy pontyfejet, 20 deka harcsa-gerinccsontot, 20 deka megtisztított keszeget, 2-3 darab törpeharcsát tegyünk a bográcsba. Öntsük fel 3 liter vízzel, majd 3 evőkanál fűszerpaprikát, egy teáskanál erőspaprika-krémet, és egy teáskanál törött borsot is adunk hozzá, és ízlés szerint sózzuk. 20 percig főzzük, majd passzírozzuk át. Ezzel az alaplé elkészült. Újra forraljuk föl a levet, majd adjunk hozzá 25 deka haltejet és 35 deka harcsafilét. Pár perc után kivesszük a halszeleteket és a haltejet, majd botmixer segítségével kevés lét hozzáadva pürésítjük. A krémet visszaöntjük a bográcsba és továbbforraljuk. Az elkészült krémhalászlébe tálalás előtt belefőzünk személyenként egy-egy szép szelet harcsafilét és haltejet. Tálalás előtt pár csepp citromlével pikánssá tesszük.
További cikkek grill és bogrács témában az NLC-n:
- Minden, ami egy jó bográcsozáshoz kell
- 5 szuper trükk kerti grillezéshez
- 5 filléres tipp kerti partira