Befőzés: így készül az egreslekvár

nlc | 2015. Június 26.
A nyár egyik legkülönlegesebb gyümölcse az egres, vagy ahogy még gyakran nevezik, a piszke. Nyersen fogyasztva is nagyon finom, lekvárként elkészítve pedig mennyei.

Az egres vagy ahogyan még gyakran nevezik, a piszke hazánkban sajnos nem tartozik a legnépszerűbb gyümölcsök közé. Mégis érdemes beszerezni ebből a bogyós gyümölcsből néhány kilónyit, mert fantasztikusan finom lekvár készíthető belőle. Próbáld ki egyszerű és könnyű receptünket, és győződj meg róla magad is. A siker nem marad el.

Az egreslekvár hozzávalói

Ilyen egyszerűen készül az egreslekvár

A bogyókat jól mosd meg, majd tedd föl főni. Öntsd hozzá a vizet és a cukrot. A forrástól számítva 15-20 percig rotyogtasd az egreslekvárt. Amikor a gyümölcs kezd puhulni, burgonyatörővel finoman összenyomhatod.

A főzés végén szórd bele a zselésítőt, keverd el, majd forrón kanalazd a lekvárt a tisztára mosott befőttesüvegekbe, alaposan zárd rá a kupakokat. Fordítsd fejre 5-10 percig. Másnap megkóstolhatod mennyei egreslekvárodat.

Tipp: Az egres- vagy piszkelekvár nemcsak kenyérre kenve, palacsintába töltve nagyon finom, íze sajtok, sült húsok mellé kínálva is kitűnően érvényesül.

További lekvár, befőzés cikkek az NLCafén:

Fotók: Pinterest

Exit mobile version