Gasztro

Főszerepben a zöld fűszerek: így készül a tökéletes pesto

A következő receptekben a zöld fűszerek dominálnak, 3 izgalmas és nagyon egyszerű étel következik.

Azt már tudjuk, milyen fűszereket érdemes egy kezdő illetve egy haladó konyhatündérnek a konyhapolcon tartania, most pedig megnézzük, mire is használhatja őket. Elsőként 3 zöld fűszer kapott főszerepet.

Zöldsaláta zöldborsóval és mentalevéllel

Hozzávalók:

  • 15 dkg zsenge szárzeller
  • 10 dkg friss vagy mirelit zöldborsó
  • 1 közepes alma
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 bő marék menta
  • 2-2 marék frisée és radicchio saláta

a mézes-mustáros öntethez:

  • só és frissen őrölt bors
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 kávéskanál magos mustár
  • 1 kávéskanál citromlé
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A zöldborsót friss vagy húsleveskockából készített levesben pár perc alatt puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. Közben összekeverjük az öntet hozzávalóit. A zellerszárakat, az almát karikázzuk fel vékonyra, a salátaleveleket tépkedjük össze, aztán mindent keverjünk össze egy nagy tálban a mentalevéllel és a borsóval. Közvetlenül tálalás előtt locsoljuk rá a mézes öntetet.

A receptet a Wannabe Chef bloggere készítette. 

 

Olivabogyós-rozmaringos marinád

Hozzávalók:

  • 2 gerezd összezúzott fokhagyma
  • 2 ek. gyengye ecet
  • fél ek. koriandermag
  • 1 ek. aprított, friss petrezselyem
  • 8 ek. olívaolaj
  • 1 ek. friss rozmaring
  • 20 dkg zöld olívabogyó
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Egy mozsárban összetörjük a koriandermagokat. Összedolgozzuk a fokhagymával, rozmaringgal, petrezselyemmel, ecettel és olajjal. Az olívabogyókat beletesszük egy kisebb tálba, ráöntjük a pácot, gondosan lefedjük, és a hűtőben érleljük legalább 1 hétig.

 

Bazsalikom pesto

Hozzávalók:

  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 200 ml extra szűz olívaolaj
  • 20 dkg friss bazsalikom
  • 1 marék durvára reszelt parmezán
  • 1 marék pirított dió
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A megmosott és durvára vágott bazsalikomleveleket turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a serpenyőben megpirított dióbeleket, a megpucolt, összetört fokhagymát és a reszelt parmezánt. Az egészhez hozzáöntjük az olívaolajat, és pürésítjük. 

Sóval, borssal ízesítjük. Kis üvegbe töltjük, fedővel lezárjuk, és hűtőszekrényben tároljuk. 

 

További cikkek a fűszerekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top