Kiváló meggyes lepény
Hozzávalók (18 cm-es formához):
• 10 dkg puha vaj
• 10 dkg porcukor
• 2 tojás
• 10 dkg liszt
• 1/2 tk sütőpor
• 10 dkg őrölt mandula
• 20-25 dkg cseresznye vagy meggy
• 1-2 ek barna cukor
• + csipet só
A meggyes lepény elkészítésének leírása Mrs. Lipton konyháján olvasható.
Túrós-meggyes süti
Hozzávalók:
• 10 dkg puha vaj
• 20 dkg porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 tojás
• 25 dkg túró
• 1 citrom reszelt héja
• 4 dl tej
• 25 dkg liszt
• 2 kk sütőpor
• kb. 30 szem kimagozott meggy
A túrós-meggyes süti receptje a Csak a Puffin blogon folytatódik.
Meggyes-rácsos házilag
Hozzávalók:
A tésztához:
• 50 dkg liszt
• 25 dkg hideg vaj
• 2 ek porcukor
• 1 tojás
• 1 tojássárgája (fehérje is kelleni fog)
• kis víz
A töltelékhez:
• 1 kg magozott meggy
• 1 vaníliás pudingpor
• fahéj, citromhéj
• 4-6 evőkanál cukor
A meggyes rácsos leírása a Bonnie konyhája blogon olvasható.
Meggyes pápaszem
Hozzávalók:
• 15 dkg vaj + a kenéshez
• 20 dkg + 1 mk porcukor
• 4 tojás
• 1 dl langyos tej
• 30 dkg liszt
• 10 dkg rétesliszt
• 2 dkg élesztő
• kb. 6 ek baracklekvár
• 50-60 dkg magozott meggy
• 20 dkg kókuszreszelék
A recept folytatásáért kattints ide, a Tetovált lány konyhája blogra.
Meggyes-mákos clafoutis (tejpite)
Hozzávalók:
• 100 g finomliszt
• 100 g darált mák
• 350 g magozott meggy
• 3 dl tej
• 125 g natúr joghurt
• 30 g olvasztott margarin
• 3 tojás
• 120 g cukor
• 1 cs vaníliás cukor
• 1 csipet só
• fahéj ízlés szerint (én kb. fél teáskanállal tettem bele)
• 1 ek margarin a forma kikenéséhez
A recept folytatása a Konyhalál blogon olvasható.
Banános-meggyes piskóta
A piskótához:
• 10 deka margarin
• 2 ek nádcukor
• 2 tojás
• 2 banán pürésítve
• 130 g meggy, leve leöntve, lisztben megforgatva
• 1 deci tej
• 8 ek liszt
• 1 ek szódabikarbóna
• 4 ek zabkorpa
A csokimázhoz:
• 5 dkg étcsokoládé
• 2 dkg vaj
• 1 teáskanál rum
A recept folytatásáért kattints ide, a Wannabe chef blogra.
Mennyei meggyes
Hozzávalók közepes méretű tepsihez:
• 5 tojássárgája
• 35 dkg cukor
• 20 dkg margarin
• 1 csomag sütőpor
• 35 dkg liszt
• 1 citrom reszelt héja
• 5 tojásfehérje habbá verve
• 2 dl tejföl
• 1 kg meggy kimagozva
• esetleg cukrozott fahéj, cukor és mandula forgács a tetejének a megszórásához
A süti receptje a Balkonada blogon folytatódik.
További meggyes receptek az NLC-n:
- 3 mennyei meggyes desszert
- Meggybefőzés tartósítószer és cukor nélkül
- Így készül a különleges meggyszörp