Így készül főzés nélkül a házi málnaszörp

nlc | 2015. Július 10.
Készülhet szörp hidegen, főzés nélkül? Bizonyítjuk, hogy nagyon is. Ez a fantasztikusan finom málnaszörp amellett, hogy egyszerűen elkészíthető, a gyümölcs ízét, zamatát és a vitaminokat is megtartja. Próbáld ki, megéri.

Gondoltad volna, hogy készülhet házi málnaszörp főzés nélkül? Pedig így van! Ez a recept abban is különleges, hogy megtartja a málna egyedien zamatos ízét, illatát és magas vitamintartalmát. Könnyen elkészíthető házi málnaszörpünk a kedvenc nyári frissítőd lesz.

Főzés nélküli házi málnaszörp

Másfél kiló málnához 60 dkg cukorral számolj. A főzés nélküli házi málnaszörphöz folyóvíz alatt jól öblítsd át a kizárólag egészséges gyümölcsöt, majd burgonyanyomóval törd össze. Apró lyukú, lehetőleg műanyag szűrőben csöpögtesd át az összetört gyümölcs levét, a málnavelőt pedig addig passzírozd kevergetve, amíg szinte csak a magok maradnak a szűrőben. A magokat dobd ki.

Keverd a leszűrt málnához a cukrot, valamint adj hozzá étkezési citromsavat a használati útmutatójában javasoltak szerint.

Nagyon alaposan kimosott üvegekbe töltsd a szörpöt, jól zárd le, hűvös helyen tárold. Főzés nélküli málnaszörpödet hígíthatod szódával, ásványvízzel, ízesítheted mentával, citrommal, a nyári kánikula legízletesebb frissítőjét fogyasztva.

További cikkek befőzés, málna témában az NLCafén:

Fotók: Pinterest

Exit mobile version