Ezzel a pisztáciafagylalttal biztosra mehetsz, ha vendégeket vársz, vagy csak úgy, magadat akarod meglepni egy kis hűsítő finomsággal. Egyszerűen, könnyedén elkészítheted.
A pisztáciafagyi hozzávalói 6 személyre
- 10 dkg héjából kibontott sós pisztácia
- 5 dl tej
- 5 dl tejszín
- fél teáskanál vaníliaaroma vagy 1 rúd vanília kikapart belseje
- 15 dkg cukor
- 4 nagy tojássárgája
A pisztáciafagyi elkészítése
Daráld a pisztáciát durvára, vagy késsel vagdosd darabokra.
Tűzálló edényben tedd föl melegedni a tejet és a tejszín. Lassú tűzön forrásig hevítsd, közben fakanállal gyakran keverd meg. Amint felforrt, vedd le az edényt a tűzről, és keverd el benne a fölaprított pisztáciát és a vaníliát. Ha kihűlt a keverék, tedd egész éjszakára a mélyhűtőszekrénybe.
Másnap a tojássárgákat keverd világosra a cukorral. A mélyhűtőből kivett tejszínes keverékhez óvatosan fakanállal add hozzá a tojássárgás cukrot. Nagyon lassan kezdd el ismét hevíteni a fagyit. Közben folyamatosan kevergesd, sűrűsödésig főzd. Vedd le az edényt a tűzről, hűtsd ki, majd legalább 2 órára tedd vissza a fagyasztóba. Fagylaltkészítő géppel is készítheted, akkor nincs szükség a fagyasztásra.
A pisztáciafagylaltot tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel kínálhatod, de természetesen önmagában is kitűnő.
NLCafé tipp: Ha kevésbé édesen szeretnéd a fagyit elkészíteni, 5 dkg cukorral számolj.
További fagyis témájú cikkek az NLCafén
- 10 csábító fagyikülönlegesség
- 3 jéghideg fagyi, ami gyorsan elkészül
- Mennyei krémes fagyi, amit még a diétázók is ehetnek
- Színváltós fagyi? Létezik!
Fotó: Pinterest