A vanília minden fagylalt alapja. Éppen ezért ennek az íznek kell a legfinomabbnak lennie. Ezzel a könnyedén elkészíthető recepttel biztosra mész. Az eredmény pedig krémesen lágy, fantasztikusan finom vaníliafagyi.
A legfinomabb vaníliafagyi hozzávalói 4 személyre
- 120 ml tej
- 360 ml tejszín
- 10 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 1 rúd vanília
- 1 csipet só
A legfinomabb vaníliafagyi elkészítése
Főzőedényben tedd föl a tejet, a cukor felét és a sót lassú tűzön melegedni a házi készítésű vaníliafagyihoz. Forralásig hevítsd. Vedd le az edényt a tűzről és kapard a cukros tejbe a vanília belsejét.
Egy másik edényben a maradék cukorral keverd habosra a tojássárgákat, majd adj hozzá merőkanálnyi meleg tejet, és habverővel vagy robotgéppel alaposan mixeld össze. A tojássárgás keveréket öntsd a maradék tejhez, és lassú tűzön főzd a vaníliafagyit kb. 10-15 percig, ügyelve arra, hogy a folyadék teljesen sima legyen.
A főzés végeztével vedd le az edényt a tűzről, és fedővel vagy alufóliával fedd le. Ha kihűlt a vaníliafagyi, öntsd fagylaltkészítő gépbe, vagy hűtőszekrényben fagyaszd legalább 3 órán keresztül.
További fagyis témájú cikkek az NLCafén
- Ha nyár, akkor fagyi minden mennyiségben
- Egészséges és finom fagyireceptek
- Valódi ízorgia: bazsalikomos, epres vaníliafagyi
- 9 házi készítésű fagyi receptje
Fotó: Pinterest