Sörtésztában sült hal
Hozzávalók a halhoz:
- 1 bögre (2,5 dl-es bögre) liszt
- 300 ml sör
- 600 g friss (tőke) halfilé
- 2 ek. kukoricakeményítő
- fél tk. szódabikarbóna
- fél tk. sütőpor
- 2 ek. olvasztott vaj
- a sütéshez 4-5 dl olaj
- 1 tk. só
- 40 cm friss hínár
Elkészítés
Keverjük össze egy tálban a lisztet, a keményítőt, a sót, sütőport és szódabikarbónát, majd folyamatos kevergetés mellett fokozatosan adjuk hozzá az olvasztott vajat és a sört. Keverjük simára.
A halat szeleteljük kisebb darabokra, helyezzünk minden szeletre egy darabka hínárt, majd mártsuk meg a sörös keverékben és forró olajban süssük ki.
Málnafagyi
Hozzávalók:
- 170 g cukor
- 200 ml (zab) tej
- 10 tojássárgája
- 800 ml (zab) tejszín
- 2 lap zselatin
- 500 g málna
Elkészítés
Egy lábasba öntjük a tejszínt, a (zab)tejet, a tojássárgákat és a cukrot és habverővel elkeverjük. Közepes lángon főzzük, míg a krém besűrűsödik. A zselatinlapokat hideg vízben beáztatjuk, ha megpuhultak, kinyomkodjuk és a meleg krémhez keverjük. Hozzáadjuk a málnát és botmixerrel simára turmixoljuk. Fagyigépbe töltjük, majd műanyagdobozba öntjük és mélyhűtőben fagyasztjuk.
Útja során természetesen többször megáll, hogy elkészítsen néhány remek fogást. Svédország közepén, Varmlandban például siketfajdot. Ellátogat a Dánia kertjének is nevezett szigetre, Fynre, ahol a világhírű meseíró, Andersen született, de ott található az egyik legkülönlegesebb sörfőzde is. Itt a menü többek között borjú savanyúsággal és medvehagymás majonézzel, valamint cékla és burgonyakrém lesz. Lazachorgászatra kísérhetjük Tareqet az Angerman folyóra, ételfesztiválra Svenborgba, és részt vehetünk egy tengerparti grillezésen is.
Tareq Taylor – Skandinávia ízei
Premier: Július 20. 21:30, TV Paprika