Így készíts kímélő paleo csirkés pizzát

nlc | 2015. Július 26.
Imádod a pizzát, de fogyókúra, diéta miatt nem ehetsz? Próbáld ki ezt a glutén-, laktóz- és cukormentes paleo csirkéspizza-receptet. Nem fogsz csalódni.

A pizzáról sem kell feltétlenül lemondanod, ha bármilyen okból diétázol. Ez a paleo módra készített csirkés pizza szinte bármilyen diétába könnyedén beilleszthető, hiszen nem tartalmaz hagyományos lisztet, laktózt és cukrot sem. Fogyókúrázók számára is ideális ebéd lehet alkalmanként.

Paleo csirkés pizza – a kímélő vacsora

Hozzávalók 1 közepes pizzához

A hozzávalókból gyúrj paleo pizzatésztát, melyet olívaolajjal kikent pizzasütőben vagy lávakövön süss 180 fokon kb. 10 percig félkészre. A tészta tetejét is kend át olívaolajjal.

Hozzávalók a feltéthez

 

Vágd nagyon apróra, vagy fokhagymanyomón nyomd át a fokhagymát és a csilit, tedd nagyobb serpenyőbe, öntsd rá az almaecetet és a vizet. Kezdd el lassan hevíteni, majd a mézet is add hozzá. Forrásig hevítsd, azután vedd le a tűzről.

Az apróra vágott csirkemellet az olívaolajon az ízlés szerinti mennyiségű fűszerekkel, sóval, borssal ízesítve a hagymával együtt pirítsd meg. Keverd hozzá a szeletelt cukkinit és kaliforniai paprikát.

A félig megsült pizzatésztát kend meg a mézes szósszal, majd oszd el rajta egyenletesen a csirkés-zöldséges feltétet.

Szórd meg a pizzát gazdagon reszelt parmezánnal, és tedd vissza a 200 fokra tovább melegített sütőbe kb. 10-15 percre. Amikor a sajt megpirult, kiveheted a paleo pizzát a sütőből.

Forrón szeleteld.

NLCafé tipp: csirkemell nélkül is készítheted a feltétet, így vegetáriánus változatot is süthetsz ebből a pizzából.

További paleo és pizza receptek az NLCafén:

Fotók: Pinterest

Exit mobile version