Egészség

Csinálj egyszerű paleo falatkákat!

Valami könnyűt, de különlegeset ennél, ami persze paleo is? Készíts finom falatkákat!

A falatkák alapja nyers lenkenyér, a kence rajta pedig piros kaliforniai paprikából készült, a tetejére brokkolícsíra került. Imádom a csírákat, iszonyú egészséges, és a hasonló falatkákon, meg úgy bármilyen ételen ráadásul díszítésnek is ütős tud lenni. A nyers lenkenyér receptjét már egyszer leírtam, de hátha valaki nem olvasta azt a bejegyzésem, tehát…

Cukkinis, hagymás nyers lenkenyér:

Először egy kávédarálóban megőröltem 20 dkg lenmagot lisztszerűre. Majd aprítóban kábé 5 dkg magvat, nálam ez most hántolt szotyi és tökmag keveréke volt. Összeöntöttem őket, 1 teáskanál só, 1 evőkanál útifűmaghéj, 1 evőkanál folyékony kókuszzsír ment bele. Majd 1 darab salátacukkinit és egy kis fej vöröshagymát pépesre turmixoltam, és hozzáöntöttem a száraz összetevőkhöz. Ne féljünk összepiszkítani a kezünket, ezt bizony össze kell gyúrni. Ha úgy látjuk, akkor még egy löttyintésnyi víz mehet bele, de ezzel óvatosan! Amikor összeállt, szép kis laposra formáztam, mintha kiflikarikákat csinálnék, és mehetett az aszalóba kb. 3 órára.

A teljes receptet a Paleo Tündér blogon találod!

Csinálj egyszerű paleo falatkákat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top