Paradicsomos-cukkinis lepény
Hozzávalók:
- 1 púpos ek. tejföl
- néhány levél friss vagy pár csipet szárított bazsalikom
- 3-5 dkg feta
- 1 ek. mustár
- 25 dkg leveles tészta
- 6-10 szem koktélparadicsom
- 1 kisebb cukkini
Elkészítés
A cukkinit vékonyan felszeleteljük, kb. 3-4 mm vastagságúra, hosszában és egy tálcán egyhén lesózzuk mindkét oldalát. Fél óra pihenés után, papírtörlő segítségével, leitatjuk a felesleges nedvességet a szeletekről.
A tésztát ketté osztjuk és ha kell kisodorjuk, hogy két -nagyjából- egyforma téglalapot kapjunk, aminek a szélét körben (kb. 1 cm) visszahajtjuk. Olyan, mintha egy keretbe helyezett képet kapnánk.
(Én nem akartam ezért felütni egy tojást, így egy villa segítségével, összenyomkodtam a két réteget körben.)
A mustár és a tejföl keverékével, megkenjük a keretben lévő részt és erre helyezgetjük a cukkiniszeleteket, fantáziánk szerint; én például, mindet meghajtottam egy kicsit (nem kell félni, hogy néhány helyen, több rétegben lesz rajta a zöldség, sőt!). Azután arányosan elosztjuk rajta a tetszés -és méret- szerint feldarabolt paradicsomokat, megszórjuk a zöldfűszerrel és ha szeretjük, mehet rá a feta sajt is, elmorzsolva.
200°-ra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc kell neki. Én megosztva sütöttem; 10 perc alul-felül sütés, 10 perc csak alul sütés és 10 perc légkeverés, hogy piruljon egy kicsit.
Még több gyors vacsorarecept:
- Grillvacsora gyorsan: Cukkinisaláta
- Rántotta és saláta egyben: Görögsaláta-rántotta vacsorára
- Egészséges gyors vacsora: Avokádósaláta tortillával