Gasztro

Gyors vacsora: Paradicsomos-cukkinis lepény

Szezonális kedvencek és egy kis leveles tészta: szinte kész is a mai vacsora. 20 perc munka, és meleg étel kerül a tányérunkra!

Paradicsomos-cukkinis lepény

Hozzávalók:

  • 1 púpos ek. tejföl
  • néhány levél friss vagy pár csipet szárított bazsalikom
  • 3-5 dkg feta
  • 1 ek. mustár
  • 25 dkg leveles tészta
  • 6-10 szem koktélparadicsom
  • 1 kisebb cukkini
Kategóriavacsora
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A cukkinit vékonyan felszeleteljük, kb. 3-4 mm vastagságúra, hosszában és egy tálcán egyhén lesózzuk mindkét oldalát. Fél óra pihenés után, papírtörlő segítségével, leitatjuk a felesleges nedvességet a szeletekről.

A tésztát ketté osztjuk és ha kell kisodorjuk, hogy két -nagyjából- egyforma téglalapot kapjunk, aminek a szélét körben (kb. 1 cm) visszahajtjuk. Olyan, mintha egy keretbe helyezett képet kapnánk. 

(Én nem akartam ezért felütni egy tojást, így egy villa segítségével, összenyomkodtam a két réteget körben.)

A mustár és a tejföl keverékével, megkenjük a keretben lévő részt és erre helyezgetjük a cukkiniszeleteket, fantáziánk szerint; én például, mindet meghajtottam egy kicsit (nem kell félni, hogy néhány helyen, több rétegben lesz rajta a zöldség, sőt!). Azután arányosan elosztjuk rajta a tetszés -és méret- szerint feldarabolt paradicsomokat, megszórjuk a zöldfűszerrel és ha szeretjük, mehet rá a feta sajt is, elmorzsolva.

200°-ra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc kell neki. Én megosztva sütöttem; 10 perc alul-felül sütés, 10 perc csak alul sütés és 10 perc légkeverés, hogy piruljon egy kicsit.

Még több gyors vacsorarecept:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top