Sült csirkés, barackos quesadilla
Hozzávalók (2 fő részére):
- 0,5 dl balzsamecet
- 10 dkg főtt csirkehús
- 1 evőkanál barnacukor
- 10 dkg gouda
- 2-2 db tortillalap
- 1 db (sárga húsú) őszibarack
Elkészítés
Készítsünk balzsamecetes redukciót a balzsamecet és a cukor összeforralásával, majd hagyjuk kihűlni.
Szórjunk meg egy tortillalapot bőségesen reszelt sajttal, tegyük rá a felaprított csirkehús egy részét, és tegyünk rá néhányat a cikkekre vágott barackból. Locsoljunk rá egy keveset a balzsamecetből, és fedjük be egy másik tortillalappal. Forró serpenyőben süssük át mindkét oldalán, sütés közben széleit kissé összenyomkodva, hogy a megolvadt sajt összefogja a két lapot.
Vágjuk félbe, majd 3-3 szeletre.
Még több ötlet gyors vacsorákhoz az NLC-n:
- Gyorsan finomat vacsorára: Nektarinsaláta kecskesajttal
- Gyors vacsora: csirkés paella
- Mit főzzek ma vacsira? Lengyel palacsintát