A hideg uborkaleves után most megmutatjuk a hideg paradicsomleves receptjét, ami szintén nagyon jól fog esni a kánikulában. Ebédre vagy könnyű vacsorának is elkészíthetjük.
A hideg paradicsomleves hozzávalói:
- fél liter paradicsomlé
- tabasco szósz
- só
- 1 citrom
- 2 kisebb hagyma
- 1 kígyóuborka
- 2 paradicsom
- 4 szál petrezselyemzöld
- őrölt bors
Elkészítés:
Ízesítsük a paradicsomlevet egy kis tabascóval, sóval és citromlével.
Pucoljuk meg a hagymát, vágjuk apró kockákra. Az uborkát felezzük meg hosszában és egy kanállal kaparjuk ki a magokat. A húsát kockázzuk fel. A paradicsomot mossuk meg, csumázzuk ki és aprítsuk fel.
A paradicsomlevet szedjük tányérokba, szórjuk meg a felkockázott zöldségekkel. Ízesítsük frissen őrölt borssal, díszítsük az aprított petrezselyemzölddel. Kínálhatunk hozzá levesgyöngyöt, pirítóst.
Csilisen is készülhet a hideg paradicsomleves:
Hogyan kell?
- Hogyan kell kánikulában inni?
- Hogyan kell gazpachót készíteni?
- Hogyan kell pizzaszószt főzni?
- Hogyan kell fagyit készíteni két hozzávalóból?