Nem vitás, a sárgabarack az egyik legjobb lekváralapanyag, de nagyon finom likőrt is készíthetünk belőle. Ha már nekiláttunk a befőzésnek, és úgyis tisztítjuk, magozzuk az érett barackokat, tegyünk félre egy keveset, amiből likőrt készítünk. A sárgabaracklikőrt csak úgy, magában is nagy élvezet kortyolgatni, de használhatjuk koktélok alapanyagaként, vagy egy adag vaníliafagyit is nyakon önthetünk vele.
A sárgabaracklikőr hozzávalói:
- 2 kg sárgabarack
- 1 kg cukor
- 0,75 dl víz
- 1 vaníliás cukor
- 1 liter törkölypálinka
Elkészítés:
A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk. A vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. Ha alaposan felforrt, pürésítsük. Ha kihűlt, adjuk hozzá a pálinkát. Kis lyukú tésztaszűrőn passzírozzuk át, és töltsük üvegekbe.
Így készül a sárgabarackos daiquiri:
Hogyan kell?
- Hogyan kell inni kánikulában?
- Hogyan kell görögdinnyéből jégkrémet csinálni?
- Hogyan kell fagyit készíteni két hozzávalóból?