Csicseriborsó fasírt
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 4-5 ek. olívaolaj
- fél tk. koriander
- 1 tk. római kömény
- 250 g csicseriborsó
- 1 tk. pirospaprika
Elkészítés
A csicseriborsót 2-3 órára, vagy éjszakára szódabikarbónás vízben áztatom. Mikor már szépen megduzzadt, leöntöm róla a vizet. Lábasba teszem, annyi vizet öntök rá, hogy bőven ellepje, majd kb. 1 órán át főzöm. Hagyom picit hűlni, majd egy aprító gépbe töltöm az egészet a többi hozzávalóval, és jól eldolgozom. Botmixer, vagy turmixgép is tökéletesen megfelel erre a célra. Ha sütőben sütöm, lágyítom tejföllel. Ha olajban, zsírban sül, akkor gombócot formázok belőle, zsemlemorzsában meghempergetem, és kisütöm.
Ha tetszett ez a recept, nézz szét a Falusi libák blogon.
Még több gyors vacsora receptje:
- Gyors húsos saláta vacsorára: currys csirkesaláta
- Gyorsan finomat vacsorára: Nektarinsaláta kecskesajttal
- Mit főzzek ma vacsira? Lengyel palacsintát