Frappuccino jégkrém
Hozzávalók:
- 1/4 bögre cukor
- 1/2 bögre (kb. 125 ml) habtejszín
- 1,5 bögre (kb. 3 dl) kávé
Elkészítés
Főzzünk le egy jó erős kávét. Még melegében keverjük bele a cukrot, és hagyjuk teljesen feloldódni benne. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a folyékony habtejszínt is.
Töltsük a masszát egy műanyag tálba, és tegyük be egy órára a mélyhűtőbe. Ekkor habverővel keverjük át, majd töltsük a krémet jégkrémtartó formákba. Néhány órára tegyük vissza a mélyhűtőbe, amíg megfagy.
Capuccinós sajttorta
Hozzávalók:
- 12 dkg cukor
- 10 dkg tejföl
- 2 tojás
- 7 dkg olvasztott vaj
- 1,5 dl habtejszín
- 25 dkg krémsajt
- 3 ek. kukoricaliszt
- 1 ek. forró vízben feloldott 1 ek. instant kávé
- 10 dkg darált csokis keksz
Elkészítés
Egy hosszúkás püspökkenyérformát béleljünk ki sütőpapírral. Forraljunk fel egy kanna vizet.
A darált kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal, és nyomkodjuk bele a tepsi aljába.
Robotgép segítségével dolgozzuk össze a krémsajtot a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, majd a többi hozzávalót, a tejfölt, a habtejszínt és a lisztet. Keverjük simára. A kávét oldjuk fel forró vízben, és adjuk a krémsajtos alaphoz.
Keverjük simára a masszát, és töltsük bele az előkészített tepsibe. Tegyük a püspökkenyérformát egy nagyobb tepsibe, majd öntsünk félig alá forró vizet. Így, vízfürdőbe állítva, 150 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 1 órát. Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni, majd mielőtt felszeletelnénk, tegyük hűtőbe néhány órára.
Kávés kuglóf
Hozzávalók:
- 15 dkg cukor
- 5 kettéválasztott tojás
- 1 dl olaj
- 180 ml forró víz
- 1 kk. sütőpor
- 22 dkg búzaliszt
- 2 ek. instant kávé
a csokimázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 125 ml habtejszín
Elkészítés
A tojásfehérjéket a cukorral verjük fel kemény habbá. A kávét oldjuk fel a forró vízben.
Egy tálkában dolgozzuk össze az olajat a tojások sárgájával, adjuk hozzá a kávét. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport. Keverjük jól át, majd forgassuk bele a tojások keményre felvert habját.
Egy kuglófforma alját, oldalát kenjük ki vajjal, és hintsük meg liszttel. Töltsük bele a kávés masszát, és kb. 40 perc alatt süssük készre.
Amikor kihűlt, kenhetünk a tetejére csokimázat. Ehhez melegítsünk fel fél bögre, kb. 125 ml habtejszínt, és tördeljünk bele egy tábla étcsokoládét. Keverjük, amíg a csoki felolvad. Hűtsük le, és kenjük be vele a kuglóf tetejét.
Még több kávés recept az NLC-n:
- Mire jó még az eszpressó! Tuti receptek kávéval
- Pörögj rá! 3 szuper kávés desszert
- Kávé és édesség: rafinált desszertharmóniák, kipróbált receptek