Kókuszos-áfonyás smoothie bowl
Hozzávalók 2 nagy tálhoz:
- 1 érett, hűtőben tárolt banán
- feltétnek: kókuszreszelék, kesudió, szeletelt mandula, áfonya, mogyoróvaj
- 2-3 kk. juharszirup vagy méz
- 1 bögre (2,5 dl) kókusztej
- 2 kk. kókuszreszelék
- fél bögre fagyasztott áfonya
- 1 kk. zabkorpa vagy lenmag őrlemény
Elkészítés
Dobjuk turmix gépbe a smoothie hozzávalóit: a banánt, a kókusztejet, az áfonyát, a juharszirupot, a kókuszreszeléket és a lenmag őrleményt. Pépesítsük össze, ha túl sűrű lenne nyugodtan öntsünk még hozzá egy kevés kókusztejet és töltsük tálkába.
Feltétnek:
kókuszreszelék, kesudió, szeletelet mandula, földimogyorókrém (peanut butter), áfonya
Fűszeres csirkeragu jázmin rizzsel
Hozzávalók 4 főre:
- pár csipet só
- 4 evőkanál mogyoró olaj
- 1 teáskanál curry fűszerkeverék
- 50 dkg csirkecomb
- 25 dkg jázminrizs
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 2-3 cm gyömbér
- 1 kiscsokor koriander
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál chilikrém
Elkészítés
A mogyoróolajon dinszteljük meg az apróra kockázott hagymát. Adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket, pirítsuk le, majd tegyük rá a felcsíkozott csirkehúst is. Ezt is pirítsuk, sózzuk, borsozzuk, öntsük fel 3 dl vízzel, adjuk hozzá az aprított fokhagymát, a reszelt gyömbért és a csilikrémet. Lefedve, takarékon főzzük puhára a húst. Ha elfő a leve, pótoljuk, keverjük el benne a 2 nagy evőkanál mogyoróvajat, forraljuk össze. Szórjuk meg friss korianderlevéllel, főtt jázmin rizzsel tálaljuk.
Kecskesajtos szendvics grillezett paprikával és pestóval
Hozzávalók (4 szendvicshez):
- 240 g (grillezett) paprika
- 1 csomag rukkola
- 200 g kecskesajt
- 50 ml bazsalikomos pesto
- 2 db baguette
Elkészítés
Vágd fel a kenyeret, és kend meg pestóval. Tedd bele a grillezett paprikaszeleteket és a kecskesajt darabokat, ízesítsd sóval, borssal. Tűzdeld meg jó adag rukkolával, és már tálalhatod is. Ha van időd megsütni, isteni melegszendvics-különlegesség kerülhet asztalodra.
Még több ötlet a hétvégi menühöz az NLCafén:
- Hétvégi menü a klasszikustól a különlegesig
- Könnyed nyári menü a hétvégére
- Hétvégi menü a világkonyhából