Cukkinis-paradicsomos tészta
Hozzávalók 2-3 főre:
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kk. só, csipet bors
- 1 ek. olívaolaj
- 1 kis csokor friss bazsalikom
- 3-4 db nagy paradicsom
- 1 kis zsenge cukkini
Elkészítés
A paradicsomok héját alul, vékonyan bevágjuk X-alakban és néhány másodpercre (amíg a héj a vágásunk mentén picit tovább nem reped) lobogó vízbe ültetjük őket. Szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
Felrakunk forrni vizet a tésztának, ezalatt előkészíthetjük a zöldségeket és a ragut.
A cukkinit megmossuk és kis kockákra vágjuk, a hagymát és a fokhagymákat megpucoljuk és finomra aprítjuk. A bazsalikom leveleit lecsipkedjük és összetépkedjük, vagy ollóval felvágjuk.
A paradicsomokat könnyedén megfosztjuk a héjtól, majd feldaraboljuk, kb a cukkinivel megegyező méretűre. (én ki is magoztam őket)
Ha a tészta már fő, elkészítjük a zöldséges szószt.
Ehhez egy magasfalú serpenyőben felhevítjük az olajat, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a többi zöldséget, kivéve a bazsalikomot és jól összesütjük, fűszerezzük és ha szükséges a tészta főzővizéből adunk hozzá néhány kanálnyit (nálam egy merőkanálnyi ment bele). Ha felforrt, takarékon, gyakran kevergetve addig hőkezeljük, míg a cukkini roppanóspuhára fő. Ekkor hozzáforgatjuk a bazsalikomot és elzárjuk a gázt alatta.
A leszűrt tésztával összeforgatva tálaljuk. Aki kívánja, tehet rá sajtot is.
Ha tetszett ez a recept, érdemes körülnézni a Mrs. Lipton konyhája blogon.
Még több gyors vacsora:
- Gyorsan finomat: olaszos húsos tészta
- Kovászos uborkás töltött padlizsán
- Zöldborsó-pesztós spagetti húsgombóccal – könnyű nyári vacsora