Mascarponés rizottó
Hozzávalók 4 személye :
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek. mascarpone
- 1 l alaplé
- 5 dkg (reszelt) parmezán
- 0,5 dl olívaolaj
- 2 dl tejszín
- 10 dlg vaj
- 1 dl fehérbor
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 pohár (4 dl, más kerekszemű rizottó rizs is megfelel) arborio
Elkészítés
A hagymákat megfonnyasztjuk az olajon és a vaj felén, majd ráöntjük a rizst, és átforgatjuk. Ezután apránként hozzáadjuk az alaplevet, miközben a rizst folyamatosan kevergetjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a bort, a tejszínt és a mascarponét. Majd lehúzzuk a tűzről és rátesszük a maradék vajat. 5-10 percig pihentetjük, majd rászórjuk a reszelt parmezánt.
Citrom reszelt héjával és mentalevelekkel megszórva tálaljuk.
Ami mellé ajánljuk: kacsával vagy libával isteni, de vegáknak grillezett gombával is beválhat.
Még több gyors vacsora:
- Gyorsan finomat: olaszos húsos tészta
- Kovászos uborkás töltött padlizsán
- Fügés fasírt – könnyű nyári vacsora