Befőzés: így készíthetsz mennyei körtebefőttet

nlc | 2015. Augusztus 20.
A körtéből könnyen, gyorsan, egyszerűen készíthetsz mennyei befőttet. Megmutatjuk, hogyan csináld.

Körtét befőzni nem okoz különösebb nehézséget. Kövesd egyszerű és gyors receptünk lépéseit, s az eredmény mennyien finom, ropogós körtebefőtt lesz.

Hozzávalók a körtebefőtthöz:

Így készítsd el a körtebefőttet

A körtéket folyó víz alatt öblítsd le, majd pucold meg, vágd négybe, és távolítsd el a magházat is. A megtisztított gyümölcsöt azonnal tedd citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg.

Az alaposan elmosogatott befőttesüvegekbe egyesével állítsd a körtéket jó szorosan egymás mellé. Üvegenként 2-3 szem szegfűborssal, körömnyi egész fahéjjal fűszerezheted.

Készítsd el a szirupot, ehhez forrald fel a vizet, és addig kevergesd, amíg a cukor feloldódik. A forró sziruppal töltsd meg a befőttesüvegeket. Celofánnal és gumigyűrűvel zárd le, a kupakot is csavard az üvegekre.

Helyezd a körtebefőtteket nagyobb edény aljára, melyet tölts fel annyi vízzel, hogy nagyjából az üvegek háromnegyed részét lepje el. Kezdd el lassú tűzön felforralni, a forrástól számított fél óra után zárd el a tűzhelyet, a befőtteket hagyd a vízben kihűlni. A befőttet hűvös helyen tárold.

További befőzés, befőtt témájú cikkek az NLCafén:

Fotók: Pinterest

Exit mobile version