Hozzávalók:
- 1 kisebb mézédes sárgadinnye
- 1 dl sárgadinnyevodkás likőr
- 2 lime leve
- ½ liter szénsavas ásványvíz
Elkészítés:
Egy lime levét facsarjuk ki, és fél liter ásványvízbe keverjük bele, majd keverjük össze egy dl sárgadinnyevodkás likőrrel, és tegyük félre. A dinnyét vágjuk ketté, és a magját kaparjuk ki, ezt követően egy karalábévájóval vágjunk ki szép gömböket a dinnye húsából egy tálba. Ha elkészültünk, akkor a sárgadinnyegömböket tegyük poharakba, majd facsarjuk rájuk a másik lime levét, és öntsük fel félig a sárgadinnyevodkás, ásványvizes likőrrel, épp annyira, hogy ellepje a dinnyéket. Tegyük a hűtőbe egy kicsit hűsölni. Kínálásnál mentával díszítsük. A gyerekeknek csak lime-os ásványvízzel töltsük fel, alkohol nélkül, így ők sem maradnak ki a jóból…
Kíváncsi vagy a sárgadinnye élettani hatásaira? Kattints a Mediterrán ételek blogra!