Zöldséges-csirkesonkás rétes
Hozzávalók 2 rúdhoz:
- a rétes megkenéséhez 1 tojás
- a lapok megkenéséhez 1 dl olaj
- 1 csomag (6-8 lap) réteslap
Hozzávalók a töltelékhez:
- só
- 4 ek. olaj
- bors
- 1 dl tejszín
- 5 dkg trappista sajt
- 2 ek. étkezési keményítő
- 45 dkg vegyes, kockára vágott (lehet mirelit is) zöldség
- 15 dkg csíkokra vágott csirkesonka
Elkészítés
Az olajon megpároljuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, a tejszínnel felöntjük, és ha már elég puha, egy kevés vízzel elkevert keményítőt adunk hozzá. Ez azért kell, mert a zöldség valószínűleg majd levet enged a pároláskor – ha nem engedne, nyugodtan hozzáönthetünk 1 dl vizet.
Ezután belekeverjük a lereszelt sajtot és a sonkacsíkokat, majd az olajjal megkent réteslapokra tesszük a tölteléket (3-4 lapra a felét). Feltekerjük, megkenjük tojással, esetleg megszórjuk olajos magvakkal. 170-180 fokos sütőben pirosra sütjük.
Még több gyors vacsora az NLCafén:
- Gyors vacsora: pitaszendvics
- Mit főzzek ma vacsira? Toszkán kenyérsalátát
- Gyorsan, finomat: így készül a görögsaláta rántotta