Tombor Nelli történetét már ismerjük: 10 év modellkedés után a kifutókat a konyhára cserélte, és most a gasztronómia világában kalandozik. Receptjeivel már sok helyen találkoztunk, nálunk egyik kedvenc sütijével debütál.
Kapros-ricottás sütemény
Hozzávalók:
- 1 csipet só
- 4 tojás
- 7 dkg frissen őrölt zabpehely
- 10 g (kb. fél csokor) kapor
- 1 ek. kókuszolaj
- 500 g ricotta
- 10 dkg xylitol
Elkészítés
A tojásokat megmosom, majd egyenként kis edénybe felütöm, ha ellenőriztem a minőségét, átöntöm egy nagyobb tálba, amibe az összes többi hozzávaló is belefér.
Kézi habverővel szinte felhabosítom a tojásokat a csipet sóval, majd hozzáadom a xylitolt, a ricottát és simára keverem. Beleteszem a masszába az őrölt zabpelyhet, legvégül pedig az apróra vágott kaprot, alaposan összekeverem.
Kókuszolajjal kikent formába öntöm (én egy 22×22 centiméterest használtam, de a tortaforma is tökéletes) és 175C fokon, kb. 25 percig sütöm (amíg el nem kezd kissé barnulni a teteje).
Még több ricottás recept az NLCafén:
- Ricottás-bazsalikomos rétes
- Mit főzzek ma vacsira? Diós ricottagömböt
- Vacsoratipp: Tészta ricottával