Mikor már úgyis meleg a sütő, vagy éppen második fogásnak készül, akkor nagyon praktikus, mert bekeverjük, és ameddig esszük a levest, ez szépen elsüldögél magában, és forrón fogyaszthatjuk az ebéd tetejére, amivel csak szeretnénk: lekvárral, gyümölccsel, tejszínhabbal, mogyorókrémmel vagy amivel eszünkbe jut
Nincs cukor a tésztában, de aki ragaszkodik hozzá, nyugodtan tehet bele
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
Hozzávalók egy közepes cserép vagy jénai tálhoz, négy személyre:
- 4 tojás
- 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
- 1 és egy negyed bögre liszt (17 dkg)
- aki szereti, szórhat bele mazsolát (40 g-ot)
- vaj a kikenéshez
- porcukor a tálaláshoz
Az elkészítésről a Rupáner-konyha blogon olvashatsz!