Gasztro

Bögrés császármorzsa a sütőből

Szeretem a császármorzsát minden formában, ez a sütőbe betolható változat is nagy kedvenc nálunk.

Mikor már úgyis meleg a sütő, vagy éppen második fogásnak készül, akkor nagyon praktikus, mert bekeverjük, és ameddig esszük a levest, ez szépen elsüldögél magában, és forrón fogyaszthatjuk az ebéd tetejére, amivel csak szeretnénk: lekvárral, gyümölccsel, tejszínhabbal, mogyorókrémmel vagy amivel eszünkbe jut 

Nincs cukor a tésztában, de aki ragaszkodik hozzá, nyugodtan tehet bele 

Bögrés császármorzsa a sütőből

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! 

Hozzávalók egy közepes cserép vagy jénai tálhoz, négy személyre:

  • 4 tojás
  • 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
  • 1 és egy negyed bögre liszt (17 dkg)

 

  • aki szereti, szórhat bele mazsolát (40 g-ot)
  • vaj a kikenéshez
  • porcukor a tálaláshoz

Az elkészítésről a Rupáner-konyha blogon olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top