Klasszikus hamburger
Hozzávalók:
A húspogácsához:
1 kg darált marhahús
1 csokor petrezselyemzöld
2 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb kaliforniai paprika
1 tojás
1 citrom reszelt héja
2-3 ek. zsemlemorzsa
só, bors
A sütéshez: kevés étolaj
A burgerhez:
hamburgerbuci
kaliforniai paprika
édes csililekvár (elhagyható)
lila hagyma
salátalevél
A klasszikus hamburger receptje a Csak a Puffin blogon folytatódik.
A tökéletes sajtburger
Hozzávalók 6 óriás darabhoz:
6 nagyméretű hamburgerzsemle (recept lejjebb)
A húspogácsához:
60 dkg darált marhahús
5 dkg füstölt, húsos szalonna
1 ek. mustár
1,5 ek. Worcesteshire-szósz
1 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, bors
A hamburgerhez:
1 nagy hagyma
2 paradicsom
2 nagy csemege vagy kovászos uborka
6 szelet cheddar sajt
6 levél saláta
Mustár, kechup, Tabasco ízlés szerint
A tökéletes sajtburger receptje a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik.
Burger-monster
Hozzávalók:
zsömle
1 szelet hús (pl. mézes-mustáros csirkemell)
piros kaliforniai paprika (lehet paradicsom is)
csemegeuborka
1 salátalevél
mini mozzarellagolyók
egész bors
fogpiszkáló
A vicces hamburger elkészítése a Konyhalál blogon olvasható.
Ha pedig a hamburgerbucit is magad sütnéd, akkor sincs gond, hoztunk ahhoz is receptet:
Bögrés hamburgerzsemle házilag
Hozzávalók nyolc nagyobb zsemléhez:
5 bögre finomliszt (62,5 dkg)
1 csomag száraz élesztő (7 g)
1 bögre langyos tej (2,5 dl)
2 ek. cukor
4 ek. étolaj
1 tk. só
fél bögre 20%-os tejföl (1,25 dl)
+ 1 tojás a kenéshez, kevés szezámmag a szóráshoz
A hamburgerbuci receptje a Rupáner-konyha blogon folytatódik.
Még több hamburgeres cikk az NLCafén:
- A világ hamburgerei képekben. Te melyiket választanád?
- Ilyen a dupla hamburger újratöltve
- Így készítheted el a világ egyik legnépszerűbb hamburgerét, a BigMacet házilag