Rántottás-gombás-baconos szendvics
Hozzávalók:
- pár szelet (lehet sonka is) bacon
- ízlés szerint fűszerzett, vajon pirított gomba
- fejenként két szelet kenyér
- ízlés szerint készült rántotta
Elkészítés
A kenyerek mindkét oldalát megkenjük vajjal, majd serpenyőben 2-3 percig sütjük őket oldalanként. Ha megvagyunk, akkor a szendvicset a kép alapján összeépítjük, bacon-rántotta-gomba, majd melegen tálaljuk. Egy pohár sör vagy fröccs isteni mellé.
Ági anyus csirkepaprikása a Nők Lapja Cafén
Hozzávalók 4 személyre:
- ízesítéshez só
- 4 dl tejföl
- 3 fej vöröshagyma
- ízesítéshez őrölt bors
- 1 paradicsom
- ízlés szerint fűszerpaprika
- 4 (fejenként 1) csirkecomb
- 1 tv paprika
- pirításhoz kacsazsír
Elkészítés
Paprikás-kukoricás sós muffin
Hozzávalók:
- ízlés szerint só
- 10 dkg füstölt húsos szalonna
- 40 dkg lecsepegtetett konzervkukorica
- 25 dkg kápia paprika
- 2 tk. sütőpor
- 7 dkg vaj
- 3 dl tej
- frissen őrölt bors
- 2 tojás
- 35 dkg rétesliszt
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a tojásokkal és a tejjel, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal: a sütőporral és sóval, borssal vegyített liszttel. A paprikát egészen vékony karikákra, a szalonnát kockákra vágjuk. Zsírjára sütjük, hozzáadjuk a paprikát, puhára pároljuk. A kukoricát lecsepegtetjük, a tésztához keverjük, a paprikás keverékről is lecsöpögtetjük az olaj nagy részét, így adjuk az alaptésztához.
Egy 12 részes muffinformát kibélelünk egy-egy papírkapszlival, szétosztjuk benne a tésztát, és 30-35 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
260 kcal/darab
Ha mást képzeltél el a hétvégére, nézz szét a korábbi hétvégi menük között:
- Hétvégi menü a világkonyhából
- Főzz Jamie Oliverrel: receptek a hétvégi menühöz
- Egészséges és klasszikus: tervezd meg a hétvégi menüt