3 nagyon csokis édesség, amiből nem lehet eleget készíteni

nlc | 2015. Szeptember 05.
Azért jó a szeptember és az, hogy vége a kánikulának, mert jöhetnek végre a komolyabb, csokis édességek is. Nem is várunk tovább, összeszedtük 3 kedvencünket, amit a hétvégén szépen sorban el is készítünk.

Nyáron is lehet persze csokifagyit, csokis gofrit, csokis palacsintát enni, de azért az igazán komoly, nehezebb csokis kekszek és sütemények ideje enyhébb időben jön el. 

 

Dupla csokis szeletek

Alap:

  • 16 dkg liszt
  • 24 dkg vaj
  • 16 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 tojás
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 narancs reszelt héja

Csokikrém:

  • 3 dkg vaj
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 dkg porcukor
  • ízlés szerint lekvár
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés


Elkészítjük a sütemény alapját: A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a csokikockákat és a cukrot, és kevergetve összeolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzhelyről, és rövid ideig hűlni hagyjuk. A tojásokat enyhén felverjük és a csokis keverékhez adjuk, majd belereszeljük a narancsok héját és összekeverjük. Utolsóként hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet, majd ezeket is elkeverjük. A masszát 20×24 cm-es sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és 160 fokon kb. 20 percig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni. Ha kihűlt a sütemény (amit a sütőformában hagyunk), megkenjük lekvárral, és elkészítjük a csokikrémet: a tejszínt egy lábasban közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk a porcukrot és az étcsokoládét, és folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk, majd a végén hozzáadjuk a vajat is, és elkeverjük benne. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd rákenjük a lekváros rétegre, és ha kész, hűtőbe tesszük pár órára. 

 

Kólaszelet csokis kólakrémmel

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 kk. sütőpor
  • 3 ek. natúr joghurt
  • 4 ek. kakaópor
  • 2 dl kóla

Kólakrém:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 kk. sütőpor
  • 3 ek. natúr joghurt
  • 4 ek. kakaópor
  • 2 dl kóla
Kategóriadesszert
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Keverjük krémesre a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a kakaóport, a felolvasztott étcsokit, a joghurtot, az olajat és a kólát. Szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet! Forgassuk össze a cukros tojással, és öntsük egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (20 x 20 centis forma). Tegyük előmelegített sütőbe, és kb. 20-25 perc alatt süssük meg. Amikor kihűlt, kenjük rá a kólás krémet. Ehhez forraljuk fel a kólát a vajjal és a kakaóporral, keverjük bele a cukrot, és kis időre tegyük a hűtőbe, hogy dermedjen. 

 

Mexikói forrócsoki-keksz

Hozzávalók 10-12 darabhoz:

  • 2 és negyed csésze liszt
  • 1 és 3/4 csésze cukor
  • 0,5 tk. só
  • 2 tojás
  • 1 csésze szoba-hőmérsékletű vaj
  • 2 tk. tejszín tejszín
  • 2 tk. fahéj
  • 0,5 csésze kakaópor
  • 1 tk. chilipor
Kategóriadesszert
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A lisztet a cukorral és a szilárd hozzávalókkal összekeverjük, a tojást a tejszínnel és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tésztát jól összedolgozzuk, majd tallérokat formázunk belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. 

 

 

Még több csokis recept az NLCafén:

Exit mobile version