Gasztro

Csokis reggelik, hogy garantáltan jól induljon a napod

Reggelizz, mint a király – tartja a mondás és milyen igaz! Mi most Gombóc Artúrral karöltve olyan reggeliket hoztunk, amikben nagy kedvencünk, a csoki a főszereplő!

A sok smoothie, rántotta és szendvics után érdemes néha beiktatni 1-2 kényeztető reggelit is. Ilyenkor jöhetnek a palacsinták, kuglófok és egyéb édes nyalánkságok, és jöhet minden, ami csokis. Már mutatjuk is, hogyan dobhatjátok fel a reggelit egy kis csokival.

Krémes-csokis zabkása

Hozzávalók:

  • ízlés szerint étcsokoládé
  • 1,5 bögre víz
  • fél banán
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 bögre zabpehely
  • 3-4 kk. barnacukor
  • 1-2 kk. juharfaszirup
Kategóriareggeli
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A zabpelyhet öntsük fel vízzel, és tegyük tűzre. Adjuk hozzá a barna cukrot, a kakaóport, és főzzük sűrűsödésig. Keverjük bele a fahéjat és a banánt. Zárjuk el alatta a gázt, és adjuk hozzá a csokidarabkákat.

Tálaljuk gyümölccsel és kevés juharsziruppal meglocsolva.

 

 

Csokis amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1/4 kk. só
  • 1 tojás
  • 2+2 ek. olvasztott vaj
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 bögre (250 ml) natúr joghurt
  • fél mk. szódabikarbóna
  • 2 ek. barnacukor
Kategóriareggeli
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Keverjük össze először a száraz hozzávalókat: a szódabikarbónás lisztet, a cukrot, a sót és a kakaóport. A joghurtot dolgozzuk össze az olvasztott vajjal és a tojással, majd az egészet forgassuk össze a kakaós liszttel. Serpenyőben olvasszunk fel egy kiskanálnyi vajat, és kanalazzuk rá a palacsintamasszát. Rövid idő alatt süssük át mindkét oldalán.

 

Még langyosan tálaljuk, és locsoljuk meg juharsziruppal.

 

Csokis granola

Hozzávalók:

  • 50 g étcsokoládé
  • 1-2 ek. méz, agave vagy juharfaszirup
  • 1 bögre szeletelt mandula
  • 1/3 bögre barnacukor
  • 4 ek. kókuszolaj
  • 2 ek. kókuszreszelék
  • 1 bögre zabkorpa vagy zabpehely
  • 4 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 (szétnyomkodott) banán
  • 2-3 ek. kókuszchips
Kategóriareggeli
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Keverjük össze a zabpelyhet a szeletelt mandulával, adjuk hozzá a barna cukrot, a kakaóport, kókuszchipset és a fahéjat. Öntsük hozzá a kókuszolajat, ízlés szerint a juharszirupot. Nyomkodjuk szét a banánt, és alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval.

Tegyünk sütőpapírt egy tepsire, és öntsük rá a zabpelyhes keveréket. Süssük kb. 25 percig, félidőnél forgassuk át. Amikor megpörkölődött, szórjunk rá kókuszreszeléket és apróra tördelt étcsokoládét.

Jól zárható üvegekben 3-4 hétig is eláll.

 

Még több isteni édes reggeli receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top