Sajtos zöld pite
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 150 g ricotta
- 1 lap leveles tészta
- 100 g krémsajt
- 400 g friss spenótlevél
- 3 ek. frissen reszelt parmezán
- 100 ml tejszín
- só, frissen reszelt szerecsendió és bors
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 100 g friss mángold
Elkészítés
A spenót- és mángoldleveleket többször váltott vízben megmossuk, és egy kevés sóval, saját levükben 3-4 perc alatt megpároljuk. A zöldeket ezután leszűrjük, nagyon alaposan kinyomkodjuk, finomra aprítjuk, és egy keverőtálba tesszük. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a tejszínt, a ricottát, a krémsajtot, a parmezánt és a tojásokat is. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk egy kevés frissen reszelt szerecsendióval, és az egészet összekeverjük.
A leveles tésztát sütőpapírral kibélelt piteformába simítjuk, az alját villával megszurkáljuk. Ráöntjük a sajtos zöld masszát, a tészta széleit a töltelékre hajtjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Még több gyors vacsora tipp:
- Szalonnás-cukkinis tészta – húsos-zöldséges gyors vacsora
- Mit főzzek ma vacsira? Fokhagymás káposztát
- Könnyű, olasz vacsora gyorsan