Debreceni almával és gyöngyhagymával
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl cider vagy száraz fehérbor
- 2-3 db babérlevél
- 1 kis csokor petrezselyem
- 3 ek. olívaolaj
- 8 db debreceni kolbász
- 2 db alma
- 150 g ecetes gyöngyhagyma
Elkészítés
1. Az olajat egy nagy serpenyőbe öntjük és tűzhelyen hevíteni kezdjük. A gyöngyhagymát lecsepegtetjük, a kolbászt kisebb darabokra vágjuk, a fokhagymagerezdeket felaprítjuk.
2. A kolbászdarabokat a forró olajon pár perc alatt átsütjük, majd kiszedjük egy tálba és félretesszük.
3. A gyöngyhagymát a visszamaradt zsiradékra öntjük és 4-5 percig pároljuk. Közben az almákat meghámozzuk és feldaraboljuk.
4. Ha a gyöngyhagyma párolásával megvagyunk, hozzáadjuk a félretett kolbászdarabokat, az almadarabokat, a fokhagymát, a babérleveleket és felöntjük 2-3 dl ciderrel (vagy száraz fehérborral).
5. Közepesnél kicsit magasabb lángon kb. 10 percig főzzük. Közben a petrezselymet felaprítjuk és ha az alma megpuhult, a bor java elfőtt, megszórjuk az egészet a petrezselyemmel, átforgatjuk és már tálalhatjuk is.
Magában, vagy friss kenyérrel tunkolva is szuper.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Spenótos-kecskesajtos felfújt – az elegáns vacsora
- Gyors vacsora: fish and chips házilag
- Tejfölös-fokhagymás csirke – gyorsan valami finomat vacsorára