Gasztro

Gyors vacsora: debreceni almával és gyöngyhagymával

Elsőre talán meglepő kombináció, de érdemes kipróbálni mai gyors vacsoránkat, mert igazán egyszerű, kicsit különleges, és nem utolsó sorban nagyon finom fogás!

Debreceni almával és gyöngyhagymával

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 dl cider vagy száraz fehérbor
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 3 ek. olívaolaj
  • 8 db debreceni kolbász
  • 2 db alma
  • 150 g ecetes gyöngyhagyma
Kategóriavacsora
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. Az olajat egy nagy serpenyőbe öntjük és tűzhelyen hevíteni kezdjük. A gyöngyhagymát lecsepegtetjük, a kolbászt kisebb darabokra vágjuk, a fokhagymagerezdeket felaprítjuk.

2. A kolbászdarabokat a forró olajon pár perc alatt átsütjük, majd kiszedjük egy tálba és félretesszük.

3. A gyöngyhagymát a visszamaradt zsiradékra öntjük és 4-5 percig pároljuk. Közben az almákat meghámozzuk és feldaraboljuk.

4. Ha a gyöngyhagyma párolásával megvagyunk, hozzáadjuk a félretett kolbászdarabokat, az almadarabokat, a fokhagymát, a babérleveleket és felöntjük 2-3 dl ciderrel (vagy száraz fehérborral).

5. Közepesnél kicsit magasabb lángon kb. 10 percig főzzük. Közben a petrezselymet felaprítjuk és ha az alma megpuhult, a bor java elfőtt, megszórjuk  az egészet a petrezselyemmel, átforgatjuk és már tálalhatjuk is.

Magában, vagy friss kenyérrel tunkolva is szuper.

 

Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top