A minap mi is megnéztük az egyik emblematikus alkotást, a Kincs ami nincset, amiben a Puffin lekvárok hajóból való kidobálása után a nagy pofonosztó kimondja: az én kedvencem ugyanis a bab! És akkor Bence kérlelni kezdett: anya, főzzél nekem hagymás babot… Nem győzködött sokáig, mert hát volt itthon szalonna, hagyma, bab – hát, mondtam, legyen.
Igaz, a filmben láthatóan fehérbabból készült az étel, nekünk vörösbabunk volt itthon, az is konzerv. Aki maga szeretné megfőzni a babot, előző este áztassa vízbe, másnap kuktában főzze puhára, forrástól számítva úgy 30 percig, aztán zárja el a kuktát, és hagyja békén addig, amíg ki nem tudja nyitni. Aki ezzel nem akar bajlódni, vegyen babkonzervet. Nekünk is volt, három. Bence ezt nemes egyszerűséggel úgy írta bele a videóba, hogy “hozzáadunk három babot”, nos az három konzervet jelent.
A folytatásért és a receptért kattints MaiMóni caféblogjára!