Befőzés: így készíthetsz házi olaszos paradicsomszószt

nlc | 2015. Szeptember 11.
Elismerjük, ez a recept igényel némi erőfeszítést, ugyanakkor megéri a fáradságot, hiszen nagyszerű ízű és egészséges, tartósítószermentes olaszos paradicsomszószt készíthetsz.

Az olaszos paradicsomszószból érdemes több üveggel készíteni, hogy kitartson az egész téli szezonban. A szószt felhasználhatod levesek ízesítéséhez, pizzasütéshez, spagetti feltéthez keverve vagy paradicsomos köret készítéséhez.

Az olaszos paradicsomszósz hozzávalói

Az olaszos paradicsomszósz elkészítése

A paradicsomot alaposan mosd meg folyó víz alatt, majd kockázd fel. A fehér közepét távolítsd el. Tedd fel egy nagyobb edénybe lassú tűzön főni. A forrástól számítva kb. 20-25 percig főzd. Paradicsompasszírozón nyomd át a megfőtt paradicsomot.

Közben nagyobb serpenyőben vagy lábasban óvatosan kezdd el hevíteni az olívaolajat az olaszos paradicsomszószhoz. Dobd rá a fokhagymát és a vöröshagymát, majd továbbra is lassú tűzön pirítsd. Öntsd rá az átpasszírozott paradicsomlevet, add hozzá a fűszereket, a cukrot. Továbbra is lassú tűzön főzd sűrűre.

Tisztára mosott, csírátlanított befőttes üvegekbe töltsd az elkészült olaszos paradicsomszószt. Zárd le a szintén fertőtlenített kupakokat, néhány percig állítsd fejre, majd száraz dunsztban tartsd egy napig.

Az olaszos paradicsomszószt hűvös helyen tárold. Felbontás után hűtőszekrényben 3-4 napig eláll.

További paradicsomszósz, olaszos ételek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version