Befőzés: így készíthetsz különlegesen finom paradicsomlekvárt

nlc | 2015. Szeptember 13.
Ettél már valaha paradicsomlekvárt? Ha kipróbálod ezt a különleges receptet, biztosan az egyik kedvenced lesz. Nagyszerű íz és különleges aroma párosul ebben a finom paradicsomlekvárban.

Nálunk leginkább savanyúság, lé vagy szósz készül paradicsomból. Lekvárt talán csak nagyon kevesen főznek belőle. Pedig fantasztikusan finom, és igazán különleges ízvilágot ismersz meg, ha megpróbálkozol vele. Milyen lehet az édes paradicsom bazsalikommal, lila hagymával fűszerezve, ízesítve? Próbáld ki ezt a nem bonyolult receptet. Érdemes az időt rászánni a paradicsomlekvár befőzésére.

A különlegesen finom paradicsomlekvár hozzávalói

Így készül a különleges paradicsomlekvár

A paradicsomokat mosd le, majd 1-2 percre dobd forró vízbe. Szűrőkanállal szedd ki, és távolítsd el a héjat. Főzőedénybe tedd fel főni a meghámozott paradicsomot. Forrald fel, a keletkezett habot szűrő- vagy fakanál segítségével távolítsd el a tetejéről.

A hagymát kockázd fel, a bazsalikomot vágd apróra, és a többi hozzávalóval, a fűszerekkel és a citromlével öntsd a forrásban lévő paradicsomhoz. Kevergesd, amíg ismét felforr. Időnként megkevergetve a paradicsomlekvárt, főzd két-két és fél órán át, amíg besűrűsödik.

Az elkészült lekvárt forrón töltsd a kimosott, fertőtlenített, kisebb méretű befőttes üvegekbe. Jól zárd le a kupakot, majd fordítsd fejre néhány percig. A paradicsomlekvárt hűvös helyen tárold, felbontás után hűtőszekrényben néhány napig eláll. Kenyérre kenve, húsok mellé tálalva is nagyon finom.

További paradicsom, lekvár témájú cikk az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version