Gasztro

Diókrémes, szilvás minipiték

Az első, már blogban is dokumentált, unokatestvéremmel közös sütésünk után végre sor került a másodikra is. Nagyjából az eredeti recept szerint jártunk el.

A fő különbség az lett, hogy nem egy nagy, hanem 14 kis pitét sütöttünk 7,5 cm átmérőjű muffinformában. Na meg a töltelékek mennyisége is kicsit több lett, nem sajnáltuk a pitékből.

Diókrémes, szilvás minipiték

Hozzávalók:
30 dkg liszt (20 dkg teljes kiőrlésű, 10 dkg fehérliszt) + a nyújtáshoz
10 dkg porcukor (mi a kristálycukrot daráltuk meg)
20 dkg vaj (a receptben margarin volt)
1 tojás (+ 1 a kenéshez, ez nálunk elmaradt, valahogy mindig sajnálom ilyesmire használni szegény tojást, na meg el is felejtettük…)

A folytatásért kattints a Tűpárna és habverő caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top