Ez a sajtos-sörös melegszendvics ideális nassolni való lehet például foci meccs nézés közben. Ha párodat el akarod bűvölni konyhatudományoddal, ezzel a szendviccsel biztosan kiváltod az elismerését. Mutatjuk lépésről-lépésre, hogyan készül ez a hihetetlenül finom és különleges melegszendvics.
A sajtos-sörös melegszendvics hozzávalói
- 2 nagy vagy 4 kicsi bagett
- 50 dkg cheddar sajt
- 2 dl Pilsner típusú sör
- 1 ek. Worcester-szósz
- 1 ek. mustár
- 1 teavaj
- ízlés szerint só, bors, csípős paprika
Így készül a sajtos-sörös melegszendvics
Sajtreszelőn reszeld le a cheddart, vagy robotgépbe rakva “daráld le”.
A melegszendvics elkészítésének második lépéseként öntsd a reszelt sajthoz a sört, a Worcester-szószt, ízlés szerint fűszerezd, majd jó alaposan keverd össze.
Ujjnyi vastagon szeleteld föl a bagetteket.
Vajazd meg vékonyan a bagettszeleteket, majd vékonyan a sajtos-sörös keverékkel is kend meg. Illessz össze két szeletet. Serpenyőben forrósíts fel pici vajat…
…és süsd meg a szendvicsek mindkét oldalát. Oldalanként kb. 2-2 perc.
Langyos sütőben tartsd melegen az elkészült szendvicseket, amíg mind megsül.
További szendvicsreceptek az NLCafén
- Így készül a három leghíresebb szendvics
- 13 szendvics, amitől összefut a nyál a szádban
- Így készül a tökéletes melegszendvics szendvicssütő nélkül
- Mit készíts ma vacsira? Jamie-féle szendvicset
Forrás: BuzzFeed