Krumplis tészta
Hozzávalók:
80 dkg krumpli
25 dkg fodros kockatészta
2 közepes vöröshagyma
2 púpozott ek. zsír vagy ennek megfelelő olaj
1 ek. őrölt pirospaprika
só
majoránna
A klasszikus krumplis tészta receptje a Konyhalál blogon folytatódik.
Hagymás bab
Hozzávalók 3 főre:
25 dkg fehér bab
pár szelet bacon vagy szalonna
3 dl paradicsomlé
2 közepes fej lila hagyma vagy vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
só, bors
1 fél mk. csilipor v. friss csilipaprika ízlés szerint
pici olaj
A hagymás bab receptje a Pálmafa project blogon folytatódik.
Tepsis burgonya tojással
Hozzávalók:
1 kg burgonya (sárga héjú – impala)
8 tojás
3 ek. olívaolaj
só,bors
1 mk. őrölt pirospaprika
snidling
A tepsis burgonya elkészítésének leírása az Álom.Íz.Világ blogon olvasható.
Rakott karfiol
Hozzávalók:
két kisebb fej karfiol
egy vödör tejföl
100 g zsemlemorzsa
125 g rizs (nálam tasakos rizs volt, egy tasaknyi)
20 dkg darált hús (aki húsosabban szereti, mehet több is)
vaj, kikenni a jénait, illetve olaj a zsemlemorzsa pirításához, hús alá
ízlés szerint só, bors, pirospaprika
A rakott karfiol receptje a Bouvet blogon folytatódik.
Olívás-kesudiós ragu
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3-4 ek. olívaolaj
50 dkg darált sertéshús
1 doboz konzerv hámozott paradicsom
1 tk. só
1 tk. őrölt római kömény
1 tk. őrölt koriander
fél tk. őrölt fekete bors
20 dkg fekete magozott olíva
10 dkg natúr (sótlan) kesudió
A recept a Csak a Puffin blogon folytatódik.
Sajtos tészta
Hozzávalók:
500 g tészta (amilyet szeretnénk)
2 paradicsom
15 dkg reszelt sajt
15-20 dkg húsos szalonna
1 ü. olajban eltett articsóka vagy 1-2 friss
Fehér, sajtos mártás:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
7,5 dl húsleves
ízlés szerint só
1 mk. őrölt szerecsendió
15 dkg reszelt sajt
A sajtos tészta receptje a Zsuzsi finomságai blogon folytatódik.
Csirkés-spenótos kuszkusz piláf
Hozzávalók 2 fő részére:
fél csirkemellfilé (kb. 30 dekás)
oregánó
2 dl húsleves alaplé kockából
1-2 ek. olaj
egy bögre kuszkusz (2 decis)
forró víz, vagy húsleves alaplé
20 dkg spenót
só,bors
A piláf receptje Marmalade blogján olvasható.
Vega rakott karfiol
Hozzávalók: (2-3 főre):
1 kisebb karfiol
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
5-6 ek. zabpehely
kb. 2 dl víz
1 ek. petrezselyem
só, bors, pirospaprika
zöld fűszerek ízlés szerint
1 ek. olívaolaj
1 kis pohár tejföl
vagy több, ízlés szerint
A húsmentes rakott karfiol receptje Mrs. Lipton blogján folytatódik.
Paprikás krumpli egy kis extrával
Hozzávalók:
60 dkg krumpli
1 nagy fej hagyma
20 dkg füstölt kolozsvári
1 szál lecsókolbász
30 dkg puha csicseriborsó
1 csapott ek. pirospaprika
1 csapott ek. curry
1 ek. (kacsa) zsír
Kb. 1 l húslé vagy víz
A paprikás krumpli receptje a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik.
Még több isteni egytálétel receptje az NLCafén:
- Gyors vacsora: Mediterrán egytálétel
- Mexikói egytálétel – a tartalmas ebéd
- Így készül az olaszok egytálétele, a zöldséges lasagne