Sajtgolyó 20 perc alatt
Hozzávalók:
- 2 mk. só
- 4 tojás
- a sütéshez olaj
- 1,5 bögre búzaliszt
- 30 dkg trappista vagy más típusú reszelt sajt
Elkészítés
1 bögre = 2,5 dl
1. A sajtot lereszeljük.
2. Összegyúrjuk a liszttel, a tojással és a sóval.
3. Forró, bő olajba teáskanálnyi golyókat teszünk, és aranyszínűre sütjük őket. A golyókat teáskanállal kanalazzuk, és vizes kézzel formázzuk golyóvá. A kezünkből a golyócskákat egyenest az olajba pottyantjuk. Négy-öt golyónként elég vizezni 🙂
4. Forrón és hidegen egyaránt finom, erősen javallott mellé tartármártást bekeverni 🙂
Még több gyorsvacsora-tipp:
- Gyors péksütemény vacsorára: foszlós kifli
- Mit főzzek ma vacsira? Fokhagymás káposztát
- Gyorsan, egyszerűen finomat: tepsis sült lecsó