
Csicseriborsó chorizzo-val
Hozzávalók:
- 1 ek. olívaolaj
- 400 g konzerv vagy egy éjszakán keresztül áztatott száraz csicseriborsó
- 300 g felkarikázott chorizo



Elkészítés
A csicseriborsót leszűrjük, és átöblítjük. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a csicseriborsót. Kb. 5-10 percig hevítjük, párszor megkeverjük, nehogy leragadjon a serpenyő aljához. Közben lefkarikázzuk a chorizzo-t. 10 perc elteltével a csicseriborsót tányérokba szedjük. A chorizzo-t 5 percig pirítjuk a maradék olajon. Összekeverjük a csicseriborsóval. Tálaláskor pedig meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal.
Csicseriborsó spenóttal
Hozzávalók:
- pici só
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 2 db paradicsom
- 150 g spenótlevél
- 400 g konzerv vagy előző este beáztatott száraz csicseriborsó



Elkészítés
A csicseriborsót leszűrjük és átöblítjük. Egy edényben felhevítjük az olajat, és az apróra kockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a gerezdekre vágott, hámozatlan paradicsomot. Mindezt addig pirítjuk, amíg a paradicsom meg nem sül. Ekkor adjuk hozzá a csicseriborsót. Az egyveleget kb. 10 percig pároljuk, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Azután adjuk hozzá a spenótot. Az ételt még 5 percig pároljuk, majd tálaljuk.
Csicseriborsó erdei gombával
Hozzávalók:
- kevés só
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál felaprított petrezselyem
- 1 ek. olívaolaj
- 2,5 dl alaplé
- 400 g konzerv vagy egy éjszakán át áztatott száraz csicseriborsó
- 100 g szárított erdei gomba



Elkészítés
Egy edényben felhevítjük az olajat, és megpirítjuk rajta a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a szárított gombát, és felöntjük 2,5 dl húsleves alappal. A gombát 20 percig főzzük, majd hozzáaadjuk az átmosott csicseriborsót. Sózzuk, hozzáadjuk a pertrezselymet. Az egészet addig főzzük, amíg elfő a húsleves (kb. 10 perc).
Még több spanyol recept az NLCafén:
- Mit főzzek ma ebédre? Spanyol csirkecombot
- Gyors vacsora: így készül a spanyol burgonyatortilla
- A világ legfinomabb salátája, ami szinte minden spanyol étteremben rendelhető
- 3 nyári spanyol tapas